Ha nyár, akkor Balaton, ha Balaton, akkor Badacsony!

Irány a strand……

Badacsonytomaj Városi Strand, és Badacsony Strand az idei évben is szép külsővel, bővülő szolgáltatásokkal, lidós parttal, nagy zöldfelülettel várja kedves vendégeit.

A szépen parkosított zöldterület és az aktív pihenést választók számára kialakított sportpályák (röplabda, focipálya), nagy játszótér, homokozó, lidós partszakasz, vízi sporteszközök, és az ingyenes internet mindegyike, a hozzánk látogató vendégek igényeit próbálják kielégíteni.

Nagy hangsúlyt fektetünk a vendégeink biztonságára (értékmegőrző szekrények ingyenes használata, gyakori rendőri jelenlét, képzett Vízimentő és a Vöröskereszt szolgálat folyamatos mentőtiszti felügyelete és ellátása, pénztáraknál elhelyezett biztonsági kamera), és a környezettudatos (szelektív hulladékgyűjtés) üzemeltetésre is.

Az önkormányzat közreműködésével pályázati forrásból az elmúlt években új információs eszközök, kültéri kabinok és a vízbejutást segítő lépcsők kerültek beszerzésre, valamint a badacsonytomaji strandon megújult a zöldfelület (gyepszőnyeg, öntözőrendszer) és a vizesblokk. Badacsony Strandon a meglévő térkőburkolat került felújításra, illetve mindkét strandon új hulladékgyűjtő edények, padok, asztalok, összesen 5 db úszóstég került beszerzésre, valamint az internet elérhetőséget (wifi) is javítottuk. Mindezek a fejlesztések az idei évben tovább bővülnek: baba-mama szoba kialakítása, sportpálya felújítás, digitális információstábla telepítése, és taktilis kő beépítése a járdába, a Badacsonytomaj Városi Strandon, míg Badacsony Strandon baba-mama szoba kialakítása, mozgáskorlátozottak részére illemhely és zuhanyzó kialakítása, illetve digitális infótábla és hangosítás kiépítése.

Mindegyik strandon van már családi öltöző, baba-mama szoba, illetve egy úgynevezett Kultúrsarok, ahol lehetőség van a nagyoknak olvasni, kicsiknek játszani.

Azért, hogy a horgászok is tudják élvezni a Balaton nyújtotta lehetőségeket, horgászstég bérlésére is van lehetőség a Badacsonytomaj Város Strandon, pénztári órákban.

A korábbi évekhez hasonlóan lehetőség van bankkártyával, vagy Szépkártyával fizetni a pénztárakban.

Az idei jegyárak:

 • Felnőtt napi belépőjegy 950 Ft, a gyermek napi belépőjegy  600 Ft
 • Felnőtt délutáni jegy 650 Ft, a gyermek délutáni jegy 400 Ft
 • Családi belépőjegy       2300 Ft
 • Badacsony kártyával 30% kedvezmény a napi jegyből

A belépőjeggyel megváltott szolgáltatásaink:

Elsősegélynyújtás, vízimentő szolgálat, öltöző, hidegvizes zuhanyzók, illemhely használat, ingyenes internet, baba-mama szoba, családi öltöző, Házi könyvtár, értékszekrény használat, folyamatos rend és tisztaság.

Nyitva tartás:

2022. június 04.-től – szeptember 15.-ig  ( időjárástól függően )

Nyitvatartási idő: Fizetős:     800 – 1900

                              Díjtalan:  600-800  , 1900 – 2200

Elérhetőség:        Badacsony Strand:  20/3889521

                              Badacsonytomaj Városi Strand: 20/3889285

     Iroda: 87/571-048

     E -mail: info@bvu.hu

                              web oldal:  www.bvu.hu

                              facebook:    

                                              https://www.facebook.com/varosuzemelteto.badacsonytomaj.9                                                  https://www.facebook.com/badacsonystrand                             

https://www.facebook.com/badacsonytomaj.strand

2020. és 2021. évi Strandfejlesztések

Badacsonytomaj VN Kft., mint a Badacsonytomaj Városi Strand és Badacsony Strand üzemeltetője az alábbi fejlesztésekkel, attrakciókkal várja 2021. évi strandszezont.

Badacsonytomaj Város Önkormányzata a 2020.-as évben sikerrel vett részt a Kisfaludy Turisztikai Fejlesztési Program III. és IV. ütemében, ahol a Badacsonytomaj Városi -, és a Badacsony Strandokon különböző fejlesztések, felújítások készültek, vagy készülnek el.

A 2020.-as év tavaszán elnyert pályázat keretein belül az alábbi fejlesztések valósultak meg:

 1. Badacsonytomaj Városi Strand
 2.  2 db kültéri öltöző építése
 3. Zöldterület felújítás keretein belül öntözőrendszer telepítés
 4. Egységes arculatú tájékoztató és útbaigazító táblák beszerzése, telepítése
 5. Vizesblokk felújítás
 6. 2 db vízbejutás segítő lépcső beszerzése

Összesen bruttó 70. 620. 000. Ft összegben

 • Badacsony Strand
 • 2 db kültéri öltöző építése
 • Egységes arculatú tájékoztató és útbaigazító táblák beszerzése, telepítése
 • 4 db vízbejutást segítő lépcső beszerzése

Összesen bruttó     11.820.000.  Ft összegben

Az idei 2021.-es évben a IV. ütem keretein belül az alábbi felújítások, fejlesztések valósulnak meg, még a nyári szezon kezdetéig.

 1. Badacsonytomaj Városi Strand
 2. 3600. m2 zöldfelület felújítása gyepszőnyeggel
 3. WIFI rendszer bővítése, eszközbeszerzés, telepítés
 4. Utcabútorok ( padok, kukák ) beszerzése, telepítése
 5. 2 db úszóstég beszerzése
 6. Baba-mama szoba berendezési eszközök beszerzése

Összesen bruttó. 30.000.000. Ft összegben

 • Badacsony Strand
 • 2 db kültéri zuhany felújítása
 • 700 m2 térkő felújítása
 • Utcabútorok( padok, kukák ) beszerzése és telepítése
 • 3 db úszóstég beszerzése
 • Baba – mama szoba berendezési eszközök beszerzése
 • 3 db 12 rekeszes értékszekrény beszerzése
 • Wifi rendszer bővítése, eszközbeszerzés, telepítés

Összesen bruttó   30.000.000 .  Ft összegben

A pályázati finanszírozás mellett minden évben próbálunk valami új, saját forrásból megvalósuló fejlesztést, szolgáltatást is megvalósítani. Ilyen például a tavalyi évben nagy sikerrel elindított Strand könyvtár, ahol a kihelyezett könyveket lehetett kölcsön venni. Ezt szeretnénk most kicsit komfortosabbá tenni, azzal, hogy kialakítunk egy kis olvasó sarkot raklap bútorokból. Reméljük a hozzánk látogató vendégek örömmel fogják használni.

Újdonság lesz még az idei évben mindkét strandunkon a Baba-mama szoba, ahol kellemes környezetben kialakított pelenkázó, pihenő fotelek, és játékok várják az anyukákat és a kisgyermekeket.

Ahogy eddig is ezután is nagy hangsúlyt fektetünk a vendégeink biztonságára is, a korábbi években, a pénztár épületek környékére telepített biztonsági kamerák továbbra is figyelik a vendégforgalmat, valamint a strandokon található díjmentesen használható értékmegőrző szekrények száma is nő az idei évben. A bejáratnál külön felhívjuk vendégeink figyelmét arra, hogy vigyázzanak értékeikre.

Teljesen új attrakciók lesznek a fürdőterületen elhelyezett úszóstégek, melyek lehetővé teszik az élménydúsabb strandolást, és a vízen való nyugodt napozást. Ezek használata szintén díjtalan lesz.

Bízunk abban, hogy a 2021.-es szezon is tartalmas pihenést nyújt majd a hozzánk látogató vendégek számára, hogy a változatlan jegyárak, és a folyamatosan bővülő szolgáltatások vonzóbbá teszik településünket, és strandjainkat.

Ha nyár akkor Balaton, ha Balaton akkor Badacsony!