Badacsonytomaj VN Kft. felhívja az érintett hozzátartozók és a lakosság figyelmét, hogy a Badacsonytomaj Város területén található Köztemetőkben az 1996. előtti években megváltott koporsós sírhelyek, valamint a 2010. előtt megváltott urnafülkék és urnasírok megváltásának ideje lejár.

A 145/1999. (X.1.) Kormányrendelet 18.§ (5) bekezdése értelmében megszűnik a temetkezési hely felett a rendelkezési jog gyakorlása, ha a használati idő meghosszabbítás hiányában lejár. Ha a sírhely használati idő letelt, a temető üzemeltetője – a türelmi idő lejártát követően ( 6 hónap ) – az újbóli temetések lehetővé tétele céljából a temetési helyet megszüntetheti. A meg nem váltott temetkezési helyek folyamatosan felszámolásra kerülnek.

Lehetőség van a sírhelyről való lemondásra is, abban az esetben ha nem kívánják újra váltani. Ebben az esetben irodánkban egy lemondó nyilatkozat formájában ezt megtehetik.

Kérjük a hozzátartozókat, hogy a sírhelyek újraváltása érdekében az irodánkat ügyfélfogadási időben felkeresni szíveskedjenek./ hétfő-csütörtök 730 – 1500 , péntek 730 – 1300  /

Érdeklődni:

Badacsonytomaj Városüzemeltető Közhasznú Nonprofit Kft.

Badacsonytomaj, Fő út 14.

Telefon: 06 87/571-048 /ügyfélfogadási időben/

e-mail: info@bvu.hu vagy temeto@bvu.hu