Badacsonytomaj Város területén a lakossági szemét elszállítását és annak számlázását továbbra is az NHSZ Tapolca Kft. végzi. A szemétszállítási nap hétfő.

Az állandó lakosoktól minden hónap első csütörtökjén történik a házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés.

A nem állandó lakcímmel rendelkező ingatlantulajdonosok a városüzemeltető Káptalantóti út 50.szám alatti telephelyén kialakított gyűjtőponton rakhatják le a szelektív hulladékot, a díjfizetésnek megfelelő időszakban, április 01-től szeptember 30-ig. Ide üveg, pet és papír hulladékot lehet elhelyezni. A helyi lakosok is ide rakhatják le az üveg hulladékot. A telephely nyitvatartási idővel rendelkezik, mely a következő: hétfő, szerda, péntek, szombat 8-18 óráig.

Az idei évben lehetőséget biztosítunk az állandó és üdülő ingatlan tulajdonosoknak, hogy helyben tudjanak NHSZ feliratú gyűjtőzsákot vásárolni (zsák és szállítási ár egyben). Ennek helyszíne szintén a Káptalantóti út 50. szám alatti telephelyünk. Erre 2022. április 01.-től lesz lehetőség, minden pénteken és szombaton.

Cégek, vállalkozások számára is biztosítunk lehetőséget a szelektív hulladék leadására, térítési díj ellenében, 150 kg súlyhatárig.

Felhívjuk a figyelmet arra, hogy telephelyünk őrzött, kamera rendszerrel megfigyelt, így az illegálisan lerakott hulladék esetén a felvételek alapján megtesszük a szükséges feljelentést.

Kérünk minden ingatlantulajdonost, hogy kössön szerződést a hulladékszállító céggel, hogy ne keletkezzenek illegális hulladéklerakók.

Badacsonytomaj VN Kft.

Tel.: 0687/571-048